Спипан с 99 фалшиви банкноти по 500 евро застава пред Апелативния съд в Търново

пари

С присъда на Окръжен съд Габрово, Мирослав Н. е признат за виновен в това, че на 11 април 2013 г. в района на бензиностанция в Севлиево е държал 99 подправени парични знаци с номинална стойност по 500 евро всяка. Той е осъден на 3 години лишаване от свобода, които да бъдат изтърпени при първоначален общ режим.

Със същата присъда, Мирослав Н. е наказан и за това, че в хола на жилището си в Габрово е държал радиостанция с три антени, фабрично произведено, което излъчва в етера като заглушител на сигналите на мобилните оператори в България. За това на Мирослав Н. е наложено наказание от 1 година лишаване от свобода, което да се изтърпи при първоначален общ режим, както и да плати 200 лева глоба в полза на държавата.

Окръжен съд Габрово е определил едно общо измежду двете наказания, а именно 3 години лишаване от свобода, които да бъдат изтърпени в затвор или затворническо общежитие от открит тип при първоначален общ режим и да плати 200 лв. глоба в полза на държавата.

Върховният касационен съд е отменил предишна въззивна присъда на Апелативен съд по делото и го е върнал за ново разглеждане от друг състав.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право