Спипаха бракониери на нощен лов в Балкана

Напрежение няма. Отменените текстове, с които се отнемаха разрешителни и оръжия, са съгласувани с МВР.

Полицаи заловиха двама мъже, поели по тъмно с автомобил и пушки в планината над Монтана. Най-вероятно стрелците са планирали нелегален лов на дивеч, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Преди ден служители на МВР участъка в община Георги Дамяново получили сигнал за нелегално притежавнане на огнестрелно оръжие от лица в балканското село Дълги дел.

Към 20.30 часа пазителите на реда спрели близо до местността „Боровица” лек автомобил „Сузуки”, шофиран от 57-годишния Ваньо Г. До него седял Боян К. на 59 години, и двамата от Дълги дел. При извършения обиск на колата униформените открили две ловни пушки и 12 патрони от различен калибър.

Според осведомени от дни двамата мъже оставяли храна за диви прасета в горите над селото и устройвали нощни засади за дивеча. От средата на януари груповият лов на диви прасета у нас е забранен, а в края на февруари приключи изцяло и ловния сезон. През пролетта до средата и лятото дивите птици и животни са в размножителен период и отглеждат малките си. Изясняването на случая продължава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право