Спипаха бракониери след нощна гонка в Монтана

Инспектори от Агенцията по рибарство и аквакултури и полицаи преследваха с автомобили нелегални риболовци из улиците на Монтана.

Нарушителите са заловени, а  мрежите и незаконният им улов са конфискувани.  Екшънът се е разиграл  в понеделник през нощта в покрайнините на областния град. Инспектори засекли през деня заложени тайно в язовир „Огоста” мрежи и устроили засада на бракониерите. Към полунощ  незаконните рибари се появили и прибрали  улова си. При  опита на униформените да ги спрат обаче нарушителите дали газ и се понесли с „Вартбург” към града. Извикан на помощ патрул на „Пътна полиция” преградил пътя на бегълците и ги заловил. Нарушителите се оказали едни от най-върлите бракониери в Северозапада Пламен Т. и Атанас Е. В автомобила са били открити 400 метра мрежи и 50 килограма риба.  На Пламен  Т. са съставени 2 акта по Закона за рибарство и аквакултури.

„Това е петото залавяне на този бракониер  само през последните месеци. Всеки път нарушенията му се таксуват като маловажни и се разминава с дребни наказания. Ще информиране прокуратурата за всички инциденти и ще настояваме за по-сериозни санкции, които да спрат  бракониерските набези във водоемите!”, заяви инспекторът в ИАРА Валери Спасов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България