Спипаха Демби на местопрестъплението

На 1 ноември в Холандия са задържани двама криминално проявени български граждани при опит да извършат взломна кражба от жилище. Това съобщи по време на брифинг директорът на Главна дирекция „Национална полиция“ главен комисар Христо Терзийски.

„Това са изключително известни криминално проявени лица - Димитър Вучев, по прякор Демби и Ковалнко Коваленков. Няколко пъти в годините назад сме давали информация за лицата, че са били обвинявани в различни по вид престъпления“, допълни гл. комисар Терзийски, цитиран от "Фокус".

Той уточни, че Димитър Вучев има 11 криминални регистрации за различни престъпления, познат най-вече по линия наркотици, а Коваленков е криминален авторитет във взломните кражби с 28 регистрации към момента.

„С наша помощ лицата са задържани и в момента се намират в предварителен арест в град Алкмаар и срещу тях е образувано досъдебно производство по реда на законите на Кралство Нидерландия. Те са задържани непосредствено след извършването на взломна кражба в къща“, обясни гл. комисар Терзийски.

„Нашите криминални авторитети се разхождат по цяла Европа, колегите от Главна дирекция за борба с организирана престъпност и от Национална полиция работят в тясно взаимодействие с колегите от различни служби в Европа – Италия, Испания, Холандия, Германия. Стремим се да бъдем максимално адекватни на ситуацията“, допълни той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право