Спипаха дядо, хвърлил 10 евро подкуп в КАТ- Монтана

Снимка: Архив

Възрастен мъж се е опитал да подкупи служителка на „Пътна полиция” в Монтана, за да дерегистрира автомобилите му извън законовия ред. Случаят се разследва, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Инцидентът е станал във вторник към 11,10 часа в сградата на КАТ в града край Огоста. 72-годишният Борис С. от Берковица се появил пред гише № 8 на службата и поискал от служителката да отпише от масивите три негови стари коли, които вече не ползвал. Едното от возила е „Лада”. Системната операторка обяснила на пенсионера, че трябва да подаде документи, но дядото извадил от джоба 10 евро и ги хвърлил вътре в гишето, за да му свършат работата. Служителката веднага подала сигнал в Районното управление на МВР и на мястото пристигнала дежурна група. Полицаите разпитали пенсионера и свидетел на опита за корупция и образували досъдебно производство.

Според запознати със случая възрастният мъж е бил слабо грамотен и не можел да се справи с административните изисквания. Вместо да поиска помощ обаче той решил, че може са дребен подкуп да реши бързо и лесно проблема си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право