Спипаха измамник, харчил пари от сметката на болно дете в Плевенско

Снимка: Архив

В Горна Митрополия задържаха измамник, харчил пари от дарителска кампания за болно дете.

На 19 юни 2019 година за времето от 06:30 часа до 07:50 часа служители на отдел „Разследване“, служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност“, специализирани полицейски сили при ОД на МВР – Плевен и РУ-Долна Митрополия са извършили претърсвания в дом и помещения на бивша фурна, обитавани от 46-годишен в село Горна Митрополия.

Полицейските действия са под контрола и ръководството на прокурор от РП – Плевен по досъдебното производство, образувано по чл.209, ал.1 от НК. Установено е, че мъжът е въвел в заблуждение дарители, съобщиха от ОД на МВР-Плевен.

В хода на разследването е изяснено, че за периода от месец юни 2017 година до настоящия момент 46-годишния неправомерно е получил сумата от сто и десет хиляди лева от дарителска кампания за болно дете и част от паричната сума е изхарчена не по предназначение. Като веществени доказателства са иззети 141, /сто четиридесет и една/ кутии, пригодени за дарения, машина за рязане на ламарина, машина за огъване на ламарина, които са закупени с парите, придобити от измамата, както и други документи и вещи, имащи значение за разкриване на обективната истина по делото.

46-годишният първоначално е задържан за срок до 24 часа. След изтичане на тази мярка е преведен в затвора в град Плевен за изтърпяване на ефективно наказание "лишаване от свобода“ за срок от 4 месеца на РС – Никопол за извършен опит за измама по друг случай.

Работата по досъдебното производство продължава разследващ полицай.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право