Спипаха крадла, задигнала злато, скрито в хладилник

Снимка: Архив

Полицията във Вършец разкри кражбата на два златни пръстена на 88 годишна старица. Бабата криела бижутата в хладилника си, но тайникът бил открит и опразнен от нейна приятелка. Пенсионерката Станка Я. подала преди няколко дни жалба в полицията, че от дома й са изчезнали два златни пръстена на цена около 600 лева.

Възрастната жена разказала на криминалистите, че криела пръстените в хладилника си и не ги проверявала последните три месеца. Когато в средата на септември обаче погледнала сред замразените продукти – бижутата липсвали. Започналите разследване полицаи бързо попаднали на следите на неизвестния апаш. Оказало се, че в дома на бабата често идвала нейната приятелка Санда В. /62 г./ от ловешкото село Дойренци.

Гостенката обаче имала зад гърба си солидна криминална биография и многобройни присъди за кражби. Обирджийката признала пред служителите на МВР, че отмъкнала двата пръстена и ги оставила в заложни къщи. Едното бижу е намерено и иззето от заложна къща в Берковица, а вторият пръстен е бил продаден за 114 лева във Вършец. По случая е заведена преписка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право