Спипаха младежи от Търговище да куриерстват на измамници в Разград

Снимка: Архив

Куриери на телефонни измамници са спипани в Разград при прибиране на пари, хвърлени от тераса. М. И. (18г.) и Г. К. (25г.) от Търговище били дебнати от полицията, която организира заградителни мероприятия в града след серията измами в последния месец. Над 70 000 лева измъкнаха от пенсионери измамниците. 17 000 лева от тях бяха спасени при залавянето на друг куриер.

Двамата млади търговищенци били пратени към 17 часа в понеделник на адреса на 84-годишна жена, която била измамена, че следователи търсят съдействие от нея при операция за задържане на престъпници. Пенсионерката хвърлила от балкона 750 лева. Младежите са задържани с парите. Изяснява се дали те не са били „мулета” и при някои от другите измами, които станаха от октомври насам в Разград.

Друг млад мъж беше осъден междувременно  ефективно на 6 месеца, затвор при първоначален строг режим, за телефонни измами. 27-годишният Ивайло Ангелов сключил споразумение с прокуратурата в Исперих, след като възстановил 10 800 лева от три телефонни измами в района.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право