Спипаха над 10 младежи с наркотици в Русе за няколко дни

При специализирана полицейска операция в Русе през последните дни са задържани 9 човека на възраст между 17 и 27 г. В част от тях са открити наркотични вещества – метамфетамин и марихуана, предаде БНР.

При последвалите обиски и претърсвания на използвани от тях имоти и автомобили са намерени и прибори за разтегляне и употреба на наркотици. Работата продължава под ръководството и надзора на прокуратурата.

Бързо производство е образувано за притежание на наркотици в друг случай. При обиск на момчета на 16 и 18 г. в междублоковото пространство на улица „Константин Иречек“ в събота са открити полиетиленови пликове и метална кутия със суха тревна маса, електронна везна и гриндер и лула за пушене. Те заявили, че намереното в тях е притежание на непълнолетния младеж.

Две досъдебни производства са започнати за притежание на наркотици след проверка на автомобил на улица „Пристанищна“ в Русе в неделя. В хода на полицейските действия в 29-годишен мъж служителите са открили две пакетчета, съдържащи бучки бяло кристално вещество, реагиращо на метамфетамин, а у 27-годишен е намерено пакетче със ситно бяло кристално вещество, реагиращо на метамфетамин.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България