Спипаха наркодилър, докато поливал канабис

Снимка: Архив

Спецполицаи са спипали наркодилър, докато поливал плантацията си с канабис в павликенското село Лесичери. При акцията полицаи от Велико Търново и Павликени са иззели в сряда общо 12 кг. марихуана, незаконно притежавано оръжие и боеприпаси.

При проведена специализирана полицейска операция за противодействие отглеждането и разпространението на наркотични вещества е извършена проверка в нива в землището на великотърновското село Дичин. В земеделския масив блюстителите на реда се натъкнали на и засети 30 растения, с различна височина, с тегло на листната маса около 12 кг. При извършен полеви наркотест растенията реагирали на канабис.

Докато работел в тайната си градина пък е спипан 52-годишния Л. К. от Лесичери. При последвали процесуално следствени действия и претърсвания от служители на полицейските управления във Велико Търново и Павликени в жилището на Л. К. в Лесичери е намерено и иззето незаконно притежавано огнестрелно оръжие и 17 патрона за него.

Мъжът е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Срещу него е започнато бързо производство за престъпление по чл. 343 в, ал. 1 от НК и досъдебно производство за престъпление по чл. 354 В, ал.1 от НК.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право