Спипаха петима трафикани, превозвали 20 чужденци, открита е и нарколаборатория

Снимка: Архив

Петима мъже са задържани за трафик на хора при съвместна акция на ОД на МВР в Сливен и Бургас. В имот в сливенско село, обитаван от двама от задържаните, е разкрита и нарколаборатория, предаде БНР.

На автомагистрала „Тракия“, в района на Карнобат, полицаите от Сливен първоначално са задържани три леки коли, а в отбивка по пътя е открит и очакващия ги пловдивски товарен автомобил, оборудван с тайник в ремаркето, маскиран с дървени трупи. Там са открити 20 чужденци - жени, мъже и 4 деца, по техните думи - граждани на Ирак и Сирия.

Задържани са петима български граждани, които са ползвали автомобилите за трафика - това са 43-годишен мъж от Ямбол, 33-годишен от с. Звезделина, община Кърджали, 22-годишен от с. Звездец, Малко Търновско, както и още двама от Сливен - баща и син, съотв. на 41 и на 19 години. Иззети са мобилни телефони и пари в различни валути.

При обиск на имот в село Мечкарево, обитаван от задържаните баща и син от Сливен, е открита лаборатория за производство на синтетичен наркотик, от която са иззети 15 грама метамфетамин, прекурсори и материали за наркопроизводство.

Разследването продължават служители на ОД на МВР в Сливен и полицейското управление в Карнобат.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право