Спипаха участник в осем телефонни измами

Снимка: Архив

Криминалисти от Велико Търново са спипали 56-годишен участник в осем телефонни измами. Полицаите влезли в дирите на Х. К., неизвестен до момента на униформените, след като на 12 октомври миналата година 81-годишна жена от старата столица се оплакала, че същия ден в дома й на стационарния си телефон е получила обаждане от мъж, който се представил за племенника й. Той й обяснил, че трябва да му помогне, като даде капаро за поръчани от него камина и 4 радиатора.

По този начин на потърпевшата е била причинена вреда в размер на 3 000 лв. От проведените действия по образуваното досъдебно производство криминалистите стигнали до Х. К., който е получил парите от възрастната жена.

Той е бил задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. От проведените допълнителни действия по разследването е изяснено, че великотърновецът е съпричастен и към извършването на още 7 телефонни измами по идентични схеми или по популярния вече сценарий „съдействие при задържане на телефонни измамници”. Ощетени са възрастни жени от Велико Търново и Дебелец. Сумата, иззета от потърпевшите, възлиза на над 24 000 лв. Деянията са извършени в периода 8 – 29 октомври миналата година.

След доклад на материалите в прокуратурата Х. К. е привлечен, като обвиняем за извършена в съучастие с други неизвестни към момента лица измама.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони