Спират движението през Проглед към Пампорово, за да могат да се придвижат туристите

В Смолянска област остава в сила бедственото положение, но обстановката постепенно се нормализира.

Бедственото положение остава в сила докато се отворят всички участъци от републиканската мрежа и се възстанови електрозахранването във всички населени места, предаде БНР.

Поетапно бе възстановено електрозахранването в смолянските общини Доспат и Борино. От 14 ч се ограничава движението през Проглед-Пампорово, за да могат туристите да се придвижат спокойно, каза областният управител на Смолян Недялко Славов.

„В 14 часа ще въведем ограничения на прохода на Проглед и ще забраним влизането на коли от Проглед към Пампорово, което ще позволи изтеглянето на трафика от Пампорово към Проглед и Чепеларе, тоест този път от Пампорово към Проглед и Чепеларе ще е еднопосочен. Трафикът от областния град приоритетно се насочва през прохода Рожен, където в 14 часа ще отпаднат ограниченията за придвижване с вериги. Пътуващите от езерата и посока вътрешността на страната ще бъдат пренасочвани през Смолян и прохода Рожен. Идеята е максимално да намалим входящият трафик към курорта Пампорово, за да можем да изтеглим хората, които са там“, каза областният управител на Смолян Недялко Славов.

„Нормална е проходимостта на Рожен и Пампорово“, каза той по-рано през деня.

„Ограниченията остават предвид факта, че трябва да имаме възможност да реагираме в по екстремни ситуации, тъй като се предполага следобед интензивен трафик от и към курорта Пампорово, както и към областният град. Възможно е преминаването с вериги през прохода Рожен и Пампорово. Затворен остава проходът Превала, както и пътят Момчиловци-Лъки“, каза Недялко Славов.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България