Спират най-тиражния гръцки вестник „Та Неа”

Заради финансови проблеми вече няма да излиза най-тиражният гръцки вестник „Та неа”. Заедно с него спира да излиза и седмичникът „То Вима”. И двете издания са собственост на медийната група „Ламбракис”, която е натрупала много дългове. Новината съобщиха от медийната група, предаде Франс прес.

„Ламбракис” притежава и редица списания, информационни сайтове, както и радио „Вима Еф Ем”.

През декември компанията не можа да плати вноската си по дълг от 99 млн. евро.

Директорът на "То Вима" Антонис Каракусис разкри още на 11 януари, че групата има проблеми от финансово естество. По думите му те се дължат на кризата, която Гърция преживява от 2010 г. и която стана причина за закриването на много медии.

Сега в изявлението си „Ламбракис” обвинява банките кредитори, които са решили да я поставят под режим на специално управление, без да й оставят средства да продължи с издаването на вестниците си. Компанията твърди, че банките задържат всички приходи на фирмата, идващи продажби на вестниците или от реклами.

„Ламбракис” е акционер в телевизия Мега, която също е затънала в дългове. Медийната група от месеци наред е в центъра на скандал – нейният президент Ставрос Психарис е съден за пране на пари и данъчни измами.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят