Спират продажбата на общински имоти в жк "Тракия" в Пловдив

Кметът на Пловдив Иван Тотев

Община Пловдив стопира продажбата на свои имоти в район "Тракия", а двете сделки за индустриални парцели, гласувани на сесията през февруари, са били последните не само за тази, но и за следващите няколко години, обяви кметът на града под тепетата Иван Тотев.

"Това не означава, че налагаме мораториум върху продажбите на общинска земя. Целта е инвестиционният процес в район "Тракия" да върви много по-премерено. След 10 години Пловдив може да има други специални нужди и е добре в различни части на града да се оставят имоти, които да служат за бъдещо предназначение, защото животът не свърша с нас", коментира градоначалникът Тотев.

Няколко големи терена в "Тракия" са били предвидени за продан през 2017 г., но вече са извадени от списъка. Повечето общински терени в района са продадени преди 10-ина и повече години и вече са частни, стана още ясно при старта на капиталовата програма в "Тракия", дадена от кмета Иван Тотев и райкмета Костадин Димитров.

За нейната реализация са осигурени 750 000 лв., а изпълнението й започна от микрорайон А 9 с преасфалтирането на улица "Светослав Тертер". После идва ред на проектиране на нов многоетажен паркинг в район А8 и на нова улица, която да свързва районите "Източен" и "Тракия". 130 000 лв. са заделени за изграждането на две детски площадки - до блок 106 и в парк "Ротари" до Средно училище "Свети Седмочисленици".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони