Спират строежите в курортите край Варна

Строителството в курортите Златни пясъци, Св. Св. Константин и Елена, Чайка и в курортните зони Прибой и Манастирски рид трябва да бъде спряно на 15 май. От тогава до 1 октомври в петте района ще бъде забранен достъпът на тежка механизация и на камиони със строителни материали, гласи заповед на кмета на Варна Иван Портних.

Изключение ще има само за неотложни аварийно-ремонтни дейности. Според заповедта от 1 до 14 май от обектите в комплексите ще могат да се изнасят строителни отпадъци между 8 и 10 ч. и от 16 до 18 ч., но само по разрешен маршрут, одобрен с удостоверение от общината.

До 14 май незавършените градежи трябва да бъдат обезопасени, бараките около тях - премахнати, а тротоарите и пътните настилки - почистени и възстановени. Същото важи и за засегнатите от строителството зелени площи, които трябва да бъдат и залесени.

За спазването на заповедта отговарят "Общинска полиция", районните управления на МВР и районните кметове. Уличените в нарушението й физическите лица са заплашени с глоби от 1000 до 10 000 лв., а за фирмите санкциите са от 10 000 до 50 000 лв., предупредиха от общината.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България