Според Барак Обама марихуаната трябва да се третира като цигарите и алкохола

В интервю за Rolling Stone Барак Обама заяви, че марихуаната трябва да се третира като здравословен проблем на обществото, подобно на цигарите и алкохола.

"Вижте, винаги съм бил много ясен относно вярването си, че трябва да се опитаме да ограничим употребата на тази субстанция", каза Обама. "Аз не вярвам, че легализацията на наркотика може да бъде панацея. Но пък вярвам, че ако третираме проблема като въпрос, свързан със здравето на обществото, както правим с цигарите и алкохола, ще се справим много по-умно с него".

Обама е правил коментари за този ефект и преди. През 2014 г. той каза, че марихуаната е по-малко опасна от алкохола "относно влиянието, което оказва върху индивидуалния консуматор".

Сега Обама потвърди позицията си за промените в държавните закони относно наркотика - според него тези промени не са нещо, което президентът може да направи самостоятелно.

Службата за борба с наркотиците (The Drug Enforcement Administration - DEA) наскоро отхвърли петиция, която искаше да се намалят рестрикциите за наркотика в държавните закони заради неговата медицинска употреба.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка