Спортен празник срещу агресията в училище организираха в Елена

За шеста поредна година община Елена, Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и Районно управление на МВР организираха спортен празник под надслов „Не на агресията“. Събитието е част от превантивната работа на институциите в Елена срещу насилието и агресията сред подрастващите.

Близо 300 ученици от петте училища в общината се събраха на обновения градски стадион „Чумерна“. Тази година спортният празник нямаше състезателен характер и младите хора по собствен избор се включиха в интересни спортни игри, организирани от Сдружение „Идея спорт“ В.Търново.

Стартът с масов танцов маратон даде сърцатият диджей Брендо. Учениците се включиха в игрите по футбол, забавен хокей, народна топка и бадминтон, демонстрираха майсторско каране на ролери и тротинетки. В обособена детска зона най-малките пускаха хвърчила, скачаха с надуваеми топки и въжета, играха енгри бърдс.

В спортния празник, който продължи близо два часа, се включиха и учители, за които инструкторите също бяха подготвили игри.

Всички участници получиха специална значка, а училищата наградиха с топки и федербали, осигурени от МКБППМН.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони