Спортният министър обеща пари за ремонт на залата по вдигане на тежести в Търговище

Министър Кралев се снима с част от децата, трениращи в залата. До него е областният управител Митко Стайков, а кметът на Търговище д-р Дарин Димитров разговаря с малките шампионки, които носят медали за града.

Кралев разгледа и реновирания тренировъчен комплекс

Министерството на младежта и спорта ще осигури нужните средства за ремонт на залата по вдигане на тежести, разположена в двора на спортното училище в Търговище. Това стана ясно при посещение на министър Красен Кралев в четвъртък. На място, в спортната зала, в която тренира отборът по вдигане на тежести „Светкавица - 2018”, той се запозна с условията на работа. Базата е в дървена барака с площ от около 200 кв. м. и е изградена още през 70-те години.

След много ремонти през годините, тя е в изключително лошо състояние, аргументираха необходимостта от реновиране кметът на Търговище д-р Дарин Димитров и областният управител Митко Стайков. Нужни са подмяна на покрива, подови настилки, топлоизолация и ред други, които са разчетени на около 70 000 лв.

Общинският съвет същия ден даде съгласие кметската администрация да кандидатства пред министерството за тези пари по реда на наредбата за финансово подпомагане на строителство и ремонти на спортни обекти.

Министър Кралев допълни, че ще бъдат осигурени и средства за закупуване на щанги и нужното тренировъчно оборудване, за да се подобрят условията за подготовка на учениците.

В Търговище той разгледа и залата за бокс, която също се нуждае от спешен ремонт. Посети и обновения спортно-тренировъчен комплекс, в който тренират над 450 деца, младежи и изявени спортисти. Сградата беше реновирана с целеви средства, отпуснати от правителството по мотивирано искане на кмета на Търговище.

Д-р Димитров запозна министъра и с изграждането на тенис кортове, които се правят със средства от общинския бюджет, както и други дейности по подобряване и модернизиране на спортните бази в града.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони