Спортни звезди зареждат Варна с енергия и здрав дух

Спортните ни звезди Любомира Казанова, Тереза Маринова, Евгени Иванов-Пушката, Данчо Йовчев и Владо Николов са начело на традиционните походи и турнири в най-активния ден за Варна-16 юли. Над 20 организации и клубове от морската столица са заявили участие в третото поредно издание на най-мащабната инициатива "Живей активно" на Нестле България, Министерството на младежта и спорта и община Варна. Ще има демострации, състезания, уроци за начинаещи, а за варненци, туристи и гости на града много емоции.

Пред Пантеона златното момиче Любомира Казанова и волейболният ас Евгени Иванов-Пушката ще поведат ентусиастите на велосипеди. Двамата спортисти ще застанат начело на традиционния велопоход, заедно с велоклуб „Устрем“. Ще бъде организиран и велоизлет за начинаещи до Ковшак чешма. Почитателите на ролери и скейт ще имат възможност да се включат в поход от общината, заедно със Скейт клуб Варна и Екстрем спорт. Тереза Маринова ще организира сутрешен крос от Аквариума до Слънчевия часовник. До Севастопол Данчо Йовчев, Владо Николов и Мис България 2016 Габриела Кирова ще поведат пешеходен поход и поход за хора с увреждания.

За първи път във Варна ще бъде организиран маратон за кучета и техните стопани, който ще стартира в 10 ч. пред Пантеона. На площадката ще бъдат и прекрасните кученца от приюта, които всеки може да осинови.

На сцена Раковина клуб The Secret ще проведе открита тренировка по йога. Предвидени са демонстрации по художествена гимнастика с клуб „Чар“, с Любомира Казанова и Габриела Кирова, лека атлетика с Тереза Маринова и HEAL FIT Gymnastics с АСЕМ.

Ще има демонстрация по карате с СК "ИЧИ ГЕКИ Варна". NESCAFÉ® ще организира най-голямата битка с водни пистолети.

На плаж „Рапонги“ участниците ще вдигнат адреналина с волейболен турнир с Евгени Иванов-Пушката и Владо Николов и най-мащабната съвместна тренировка по водна гимнастика с Аква Джим. Финалът на активния ден е на входа на Морската градина с Pavell & Venci Venc’, DARA и Кристиан Костов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони