Спортни легенди повеждат столичани в неделя

Любомира Казанова, Тити Папазов и Евгени Иванов-Пушката ще карат колело, а Тереза Маринова и Владо Николов ще бягат с препятствия на ЖИВЕЙ АКТИВНО!

Под надслов "Зареди с енергия" започва ΧΙΙ то издание на Живей Активно! Стартът ще бъде даден в 10.00 ч. на 18 юни, а едни от най-обичаните български спортисти ще призоват столичани и гостите на града да се заредят с енергия и да се включат в традиционните походи в рамките на най-мащабната инициатива за активен начин на живот и балансирано хранене ЖИВЕЙ АКТИВНО!

Пред театър „София“ златното момиче Любомира Казанова, баскетболният треньор Тити Папазов и волейболният ас Евгени Иванов-Пушката ще поведат ентусиастите на велосипеди. Колоездачите ще преминат по бул. Евлоги Георгиев до НДК. Тримата спортисти ще застанат начело на традиционния велопоход, заедно със сдружение „Велоразходка“ и всички малки и големи колоездачи. Почитателите на ролери и скейт ще имат възможност да се включат в похода от паметника на Съветската армия. Заедно със сдружение "Екстрем скейт" и велосипедистите ще финишират на НДК, където ще бъде даден официалният старт на ЖИВЕЙ АКТИВНО!

Отново в 10.00 ч. на ъгъла на бул. Партиарх Евтимий и бул. Витоша феновете на движението ще участват в надбягване с препятствия по алеите на НДК с олимпийската шампионка Тереза Маринова и обичания волейболист Владо Николов.

За първи път в България ще се проведе маратон с кучета – от 9.30 ч. на входа на Южния парк от бул. Витоша. Трасето е с дължина 1,5 километра, а до момента над 300 собственици са заявили участие в надпреварата.

От 11:00 ч. на английската поляна LION в Южния парк Владо Николов и Евгени Иванов-Пушката ще организират волейболен турнир, а на локацията на NESTLE FITNESS ще се заредим с енергия с тае-бо и карате. На локация ЗДРАВИ ДЕЦА ще се проведе баскетболен турнир за бащи и синове с Тити Папазов, художествена гимнастика с Любомира Казанова и лекоатлетически състезания с Тереза Маринова. Йога за майки с бебета, лекарски съвети за храненето на бебетата и игри с Боги от БГ радио ще има на локацията на NESTLE BABY.

Партньорите на инициативата, ЕКОПАК ще предизвикат малки и големи да събират разделно и да станат еко-герои. Голямата поляна NESCAFE ще очаква запалени авантюристи, които да се впуснат в търсене на 5 тайни локации. На площадката за кучета, изградена от PURINA® България, хип-хоп изпълнителят Играта ще очаква гостите с училище за кучета, демонстрации по дог-фризби и аджилити, както кът на „Екоравновесие“ с 10 кученца, които могат да бъдат осиновени на място.Специално за футболните фенове отново ще бъде организиран традиционният турнир по футбол.

Следобед ще има семеен пикник с много вкусна храна  и Кака Лара, защото няма нищо по-зареждащо с енергия от времето, прекарано с любимите ни хора. В 18:30 ч. на голямата сцена ще приключим активния ден със заслужено забавление. DARA, Кристиян Костов и Павел и Венци Венц ще ни залеят с нова доза енергия, хубава музика и приятни емоции.

Повече информация за събитието и активностите могат да бъдат намерени на Facebook страницата на ЖИВЕЙ АКТИВНО! и на: https://www.jiveiaktivno.bg/.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве