Спор за головете на Лионел Меси

Жесток спор за броя отбелязани голове от Лионел Меси се разрази в Испания. Звездата на „Барселона“ се разписа при победата с 3:0 над „Ейбар“. Всички световни агенции написаха, че попадението е под номер №400 за аржентинеца в Ла Лига. Единствено вестник „Марка“, известен с приятелските си отношения с ръководните фактори в „Реал“, твърди, че всъщност Меси има 399 гола. Според мадридското издание автогол на Фернандо Аморебиета е записан на сметката на Лео при победата на „Барселона“ с 5:1 над „Атлетик“ през сезон 2012/13. Реферът на въпросния мач Матеу Лаос е отбелязал, че въпросното попадение е на Меси, но изданието е категорично, че тук става дума за автогол.

"Все пак сме сигурни, че скоро Меси стигне кота 400 опънати мрежи", добавя "Марка" в своя материал.

Световните агенции отбелязват още, че мегазвездата вече е вторият играч, постигнал 400 попадения в най-големите пет първенства в Европа. Първи е Кристиано Роналдо. Португалецът има 409 успешни удара, но аржентинецът е записал постижението в 63 мача по-малко.

И още нещо любопитно - нападателите на каталунците Меси и Луис Суарес имат общо 31 отбелязани гола в Ла Лига този сезон. Нито един отбор в шампионата не е отбелязал повече от дуета от "Кам Ноу". Най-резултатните тимове след "Барселона" (53 попадения) са "Севиля" (31) и "Селта" (31).

Снимка: Twitter

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят