Спряха временно издирването на изчезналите рибари

Ръководената от Морския спасителен координационен център във Варна операция по издирването на двамата изчезнали рибари от Дуранкулак бе прекратена временно в 16,53 ч поради влошаване на времето. Търсенето ще бъде подновено по изгрев, ако метеорологичните условия позволят.

Цял ден въпреки валежите от сняг доброволни отряди претърсваха брега край пограничното село, Тюленово и Шабла. В морето кръстосваха катери, а сутринта в акцията се включи и хеликоптер "Пантер" на ВМС. Поради намалената видимост след час обаче мисията му бе прекратена. С участието си вертолетът е обследвал 50% от площта, на която се провежда спасителната операция, уточниха от пресцентъра на ВМС. Заради съмненията, че след повреда в двигателя теченията може да са завлекли лодката извън наши води, в акцията са се включили и румънските гранични власти.

28-годишният Галин Тодоров и 49-годишният Коста Мянков са в неизвестност от 19 декември. По обед двамата опитни рибари излезли с лодка от пристана в Дуранкулак. Вечерта обаче не се върнали, а мобилните им телефони нямали сигнал. "Няма следа нито от тях, нито от лодката, не са намерени дори части от инвентара", обясни кметът на Дуранкулак Веселин Йорданов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България