Спряха търг за над 250 млн. лв. за тунел "Железница" заради мистериозно изчезнали документи

Изчезнали са документи за обществената поръчка за над 250 милиона лева за строителството на тунел "Железница" на автомагистрала Струма, предаде БТВ. Липсва офертата на един от кандидатите и това е една от основните причини за спиране на търга.

Мистериозно изчезналите документи представляват папка с техническото предложение на един от 17-те участници и правят невъзможно провеждането на търга.

На 31 март изпълнителният директор на АПИ е забелязал, че липсва една от папките в обществената поръчка. Подава сигнал в полицията, след което в пътната агенция зад мен влизат служители на СДВР.

Важната документация се е съхранявала при изключителни мерки за сигурност в стая в агенцията.

В нея се е влиза само с магнитна карта и достъп имат само изпълнителният директор на АПИ и петимата членове на комисията на обществената поръчка.

От Пътната агенция отказаха интервю по темата с мотива, че в момента се водят процесуално-следствени действия.

Най-дългият и най-скъп тунел в страната трябваше да бъде завършен до 2022 г., защото се плаща с еврофондове по изтичаща тогава програма. Сегашното решение поставя под риск средствата, които, ако загубим, ще се поемат от българския данъкоплатец.

Още в петък вечерта полицията е проверила домовете на членовете на комисията. Има досъдебно производство срещу един от членовете на комисията.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България