Спряха футбола в Гърция

Всички дивизии под ключ до второ нареждане

Всички футболни първенства в Гърция бяха спрени с решение на изпълнителния комитет на местната федерация. Това стана, след като вилата на шефа на Съдийската комисия Йоргос Бикас на полуостров Халкидики беше изгорена.

В петък членът на комисията Янис Кахилидис получи смъртни заплахи, което принуди шефовете на футбола да издадат предупреждение, че при нов инцидент ще се стигне до крайната мярка. Причините за пожара се разследват, но има опасения, че всичко е било умишлено и целенасочено заради работата на Бикас в Съдийската комисия.

“Изразяваме пълното си доверие към Йоргос Бикас и ще го подкрепим, каквото и да ни струва - пишат до медиите от гръцкия футболен съюз. - Спираме футбола и за това вече са информирани ръководствата на УЕФА и ФИФА.”

Лично представителят на световната футболна централа в Гърция дал заповед първенството да бъде спряно. Костакис Кутсокумнис коментира пред местни медии, че “това не може да продължава и подобни действия налагат крайни мерки”. Футболът в Гърция спира за втори път в рамките три месеца. През август бе отложен стартът на новия сезон с две седмици и шампионатът започна от III кръг на програмата. Причината - страх от безредици. А преди началото на шампионата се стигна дотам, че грандовете “Панатинайкос”, АЕК и ПАОК заплашиха с бойкот шампионата поради решението на гръцката федерация да определя арбитрите за мачовете от шампионата. Промяната не се прие добре от феновете и може да е “палнала фитила” на последвалия палеж на имота на Бикас.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят