Спря достъпът до публичния регистър на КФН

Регистрите и сайтът работят нормално, заявиха от комисията

Комисията за финансов надзор обявява, че публичните регистри и сайтът на КФН работят безпроблемно. В момента се работи по изграждането на нов сайт на комисията, тъй като старият не е модернизиран от доста дълго време. Това се посочва в съобщение, разпространено от КФН във връзка с информацията от по-рано, че електронният регистър и картотека на Комисията за финансов надзор са се сринали.

С тази цел се извършват технически операции, поради които днес за около час е бил недостъпен един от порталите, а именно „Електронен регистър и картотека“. След приключването на техническите действия достъпът до портала е възстановен и в момента той работи безпроблемно, посочиха от Комисията.

Нито за момент не е имало проблем с достъпа до решенията на комисията, в което всеки потребител може да се убеди и в момента на адрес: https://www.fsc.bg/bg/administrativni-dokumenti/resheniya/.

По-рано излезе информация, че електронният регистър и картотека на Комисията за финансов надзор са били недостъпни за няколко часа в петък по обед.

Регистърът включва досиетата на регулираните пазари на финансови инструменти, инвестиционните посредници, публичните дружества и други емитети на ценни книжа, застрахователите, застрахователните брокери, пенсионните фондове и др.

Регистърът заработи минути преди 14 ч. Даже и тогава, обаче, текстовете на решенията на надзорния орган бяха недостъпни.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България