Сребро и $45 000 за Вангелов и европейците

Георги Вангелов (в червено) не за първи път участва в отборни срещи. През 2014-а той бе в състава и в тима на Света в САЩ. Тогава спечели своята среща, но сборния отбор загуби.

Георги Вангелов за втора поредна година бе в състава на Европа, а отборът отново се качи на призовата стълбичка на мемориала по свободна борба „Ахмат-Хаджи Кадиров” в Грозни (Чечня). Сега тимът на Стария континент заслужи сребро като записа 3 победи – над Монголия (9:1), Азербайджан (6:4) и Киргизстан (9:1) и допусна единствено поражение от домакините от „Ахмат“ с 1:9, които станаха и шампиони.

Българинът се отчете с победа и две загуби при най-леките до 57 кг. Състезанието бе първо за призьора ни от световни и европейски първенства от месец май, когато претърпя операция на коляното. Миналата година Вангелов също участва и изведе европейците до бронза, недопускайки поражение и в четирите срещи. И логично домакините го поканиха за изява и тази година.

За среброто тимът на Европа си подели 45 000 долара от наградния фонд, а домакините взеха чек за $75 000. Призовата тройка се допълва от азерите, заработили $22 000.

До 10 декември Вангелов ще остане на лагер в Хасавюрт (Дагестан) и ще участва на още един турнир в Русия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт