Среден пръст и паркинг влудиха „Уембли“

На „Уембли“ не може да е спокойно. Победата с 2:1 над Словакия доближи Англия до световното първенство. Но Меката на футбола видя размахан среден пръст, при това от свой любимец.

Деле Али показа жеста в посока съдията Клермен Турпен (Франция), но после обясни в социалните мрежи, че е ставало въпрос за неуместна шега. „Само за да уточня – жестът беше майтап между мен и добрия ми приятел Кай Уокър. Извинявам се на всички, които са се почувствали засегнати!“, написа звездата на „Тотнъм“.

ФИФА обаче още не се е изказала по казуса. Ако бъде признат за виновен, Али може да изгори за 3 мача. В това число са последните 2 квалификации срещу Словения и Литва. През юни за обида на съдията Лео Меси бе дисквалифициран за 4 двубоя. И англичаните могат само да гадаят дали средният пръст на халфа ще се приеме като обида към арбитъра.

Силен гняв сред феновете на Англия предизвика Футболната асоциация. Оказа се, че най-големият паркинг до новия „Уембли“ е затворен, защото е започнал проект за строеж на жилищен комплекс за 500 апартамента на същото място. А през 1999-а асоциацията купи площта за 120 милиона паунда в името арената да стане най-модерната и функционална в света. Но сега десетки хиляди няма къде да паркират, ако дойдат с автомобил.

Маркъс Рашфорд отново показа, че е светлото лице на английския футбол. Въпреки „асистенцията“ му в 3-ата минута за гола на Словакия. 19-годишният нападател на „Манчестър Юнайтед“ сбърка фатално, но след това вкара победния гол за 2:1. Преди почивката Киърън Дайън успя да изравни за „трите лъва“.

Маркъс е голям характер – каза Гарет Саутгейт, треньорът на Англия. - Стартът на мача ме изненада, но всеки може да сбърка. Рашфорд не се крие, влага се максимално и накрая даде най-много на отбора.“

Скандал се развихри в друга част на Британия в мач от същата група. Скот Браун, капитанът на „Селтик“ и Шотландия, се оплака - малтийският защитник Стив Борг го наплюл. „Този е мръсник – изригна звездата на „смелите сърца“. - Съдията обаче не видя как ме наплю. Безумно е, дори жълт картон да не получи.“

Шотландците все пак спечелиха с 2:0 и имат шанс да се борят за място в баражите, ако успеят на свой терен да победят Словакия във финалния кръг от групите. Заедно със словенците „смелите сърца“ имат точка по-малко от прекия си съперник за титлата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят