Среща на кмета на Търново с президентите на Европейската и Международната федерации по хандбал и министър Кралев

Кметът на Велико Търново Даниел Панов се срещна с президентите на Европейската и Международната федерации по хандбал Михаел Видерер и д-р Хасан Мустафа. Те гостуваха в старата столица по повод финалите на Световната купа по хандбал. Участие в срещата взеха също министърът на младежта и спорта Красен Кралев и президентът на Българската федерация по хандбал Росица Бакърджиева.

Световната купа се провежда във Велико Търново и Габрово в периода от 12 до 18 юни. Срещите от престижното спортно събитие се играят в Двореца на културата и спорта „Васил Левски” в старопрестолния град. За първи път бе използвано и новото информационно табло, закупено за спортните събития, на които залата е домакин.

Именно във Велико Търново ще стане ясен носителят на световната купа. Старата столица ще е домакин на финалните мачове, по време на които ще бъдат определени местата от първо до осмо. Срещите са със свободен вход и са в неделния 18 юни. В 21,00 ч. вечерта започва големият финал, след което ще се проведе и награждаването.

По време на срещата си Даниел Панов спортният министър Красен Кралев съобщи, че още през 2018 г. държавата ще започне да финансира проектите за изграждане на нови физкултурни салони към училищата и за основни ремонти на съществуващите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони