Среща на министрите на отбраната на държавите от формат Б 9 се проведе в Букурещ

Снимка: Архив

Заместник-министър председателят по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов участва в срещата на министрите на отбраната на държавите от формат Б 9, която започна днес, 13 март, в Букурещ, съобщиха от МО.

По време на срещата делегациите на България, Чехия, Естония, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия и Унгария обсъдиха въпроси, свързани с изпълнението на решенията на срещата на най-високо равнище на НАТО във Варшава през 2014 г. Специално внимание беше отделено на прилагането на мерките за укрепване на сигурността на съюзниците от Източния фланг на Алианса, както и на адаптацията на организацията към предизвикателствата пред средата за сигурност. Участниците в срещата обмениха виждания за очакванията от предстоящата среща на върха на НАТО през юли тази година в Брюксел.

Министрите на отбраната бяха приети от председателя на Камарата на депутатите в парламента на Румъния Ливиу Драгня и от президента на Румъния Клаус Йоханис.

В рамките на форума министър Каракачанов проведе двустранна среща с министъра на отбраната на Естония Юри Луик. По време на разговора бяха обсъдени възможностите за задълбочаване на сътрудничеството във военната област между двете страни. Специално внимание беше отделено на постигнатото взаимодействие в рамките на Европейския съюз.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа