Срещу кмета на Стражица се води разследване и в Специализираната прокуратура

Срещу кмета на Стражица Румен Павлов-Пантерата се води разследване и в Специализираната прокуратура в София, научи "Труд". То е по аналогичен сигнал като случаят с образуваното производство от КПКОМПИ срещу градоначалника за конфликт на интереси. По този повод миналата година Районната прокуратура в Горна Оряховица е образувала досъдебно производство срещу Румен Павлов.

От кметството в Стражица тогава бяха иззети документи и компютри. Наскоро преписката със събраните по нея материала е изпратена по компетентност в Спецпрокуратурата в столицата.

При разследването на КПКОМПИ е установено, че братът на стражишкия кмет-Николай Павлов, който е действащ като едноличен търговец, е подал до управника на Стражица 24 заявления за издаване на разрешения за почистване от дървесна растителност на имоти. Така, след съответни процедури, са издадени 24 заповеди в полза на едноличния търговец, от които Румен Павлов е подписал 11. На основание тези 11 заповеди, кметът Павлов е издал 69 отделни разрешителни на брат си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони