Сръбският вестник "Блиц": Цветан Василев с план за сваляне на българското правителство

В обширен материал от вчера влиятелният сръбски вестник „Блиц“ анализира престъпната дейност на укриващия се в Белград банкер беглец Цветан Василев. Според изданието, цитирано от българската агенция "Блиц", Василев иска да подкопае обвинителния акт срещу него в България, като реализира план за сваляне на правителството на Бойко Борисов, през чийто мандат стартира наказателния процес против него в България.

Вестникът публикува лобисткия договор по силата на който Василев е наел американската консултантска компания „Джеферсън Уотърман Интернешънъл“ (JWI), за да се опита чрез процедурата по закона „Магнитски“ да се разправи с враговете си в България.

От публикацията става ясно, че Василев е в добри отношения с бившия сръбски президент Томислав Николич, с чиято помощ вероятно и досега продължава да получава закрила. Независимо от това обаче, сръбската прокуратура разследва Цветан Василев и в Сърбия, а сръбският „Блиц“ твърди, че австрийската прокуратура също е сезирала сръбските си колеги с искане за информация, очевидно разполагайки с данни за престъпната дейност на банкера-беглец.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право