Сръбският външен министър Ивица Дачич пя на гръцки на вечеря с Никос Кодзиас

Сръбският външен министър Ивица Дачич

Сръбският външен министър организира снощи вечеря в чест на гръцкия си колега Никос Кодзиас, на която, както има обичай, приветства госта си с песен на гръцки език, съобщава белградският в. "Блиц".

На видеозапис, публикуван на сайта на "Блиц", се вижда как Дачич пее известната гръцка песен Mi mou thimonis matia mou /Не ми се сърди/, а на финала хвърля чиния на земята. Според източник, присъствал на вечерята, Кодзиас е пожелал да чуе и сръбската "Тамо далеко", която според него била "най-хубавата песен на света".

Дачич е известен с музикалните си изпълнения на официални вечери.

През 2013 г. по време на преговорите между Белград и Прищина Дачич, тогава премиер, се опита да омилостиви с песен посредничката Катрин Аштън и да смекчи позициите й за Сърбия. "Опрости ми, Катрин, можда ни сам био фин" /Прости ми, Катрин, не бях много фин/, пял премиерът, когато се водел спор дали в Косово да има Съюз на сръбските общини.

След церемонията по встъпване в длъжност на сръбския президент Александър Вучич през юни миналата година той пя пред дипломатите "О, соле мио" на Лучано Павароти, а изпълнението му бе качено във Фейсбук от посланика на Малтийския орден в Белград Алберто ди Лука.

През октомври същата година Дачич пя на президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган на турски език на тържествената вечеря, организирана в негова чест в Белград. На един от клиповете, качени в социалните мрежи, може да се види как Дачич стои близо до масата, на която са Ердоган и неговата съпруга Емине и сръбският президент със съпругата си Тамара, и пее песента "Осман Ага" на турски език.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят