Сръбски камион се подпалил в движение, шофьорът пострадал при опит да го ремонтира

Сръбски шофьор пострадал при ремонт на камион, подпалил се по време на движение. Инцидентът е станал на главния път София-Варна, близо до разклона за село Черни бряг, Търговищко, към 20,30 часа в понеделник.

Сръбският товарен автомобил „МАН”, с прикачено ремарке, бил натоварен с пелети в завод в Попово и се прибирал в страната си. По някое време шофьорът установил, че има проблем със спирачките, а в задната част на ремаркето се появил огън, разказаха разследващи. За погасяването на огъня помогнали шофьори от автомобили, които спрели и се включили в овладяването на ситуацията.

30-годишният водач от Сърбия влязъл под ремаркето да прави ремонт. По първоначална информация се е запалила ходовата част на ремаркето, но товарът не е бил засегнат. Очевидци съобщили, че е „нещо е гръмнало” и е имало ударна вълна, при която сръбският шофьор бил  ранен в областта на главата. Те се обадили на тел.112 и мъжът бил транспортиран за лечение в болницата в Търговище. В момента раненият бил в очното отделение, тъй като били засегнати очите, но нямало опасност да загуби зрението си.

Камионът чакал от фирмата от Сърбия да пристигне екип. Предстоят технически експертизи за причините за инцидента. Версията е, че е гръмнала въздушната възглавница на самото ремарке, казаха още разследващи. За случая е била уведомена и трудовата инспекция, тъй като инцидентът е станал по време на работа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България