Стабилно е състоянието на пациента с коронавирус, настанен в МБАЛ „Св. Иван Рилски“

В болницата са въведени най-строги противоепидемични мерки

76-годишният пациент с положителна проба за коронавирус, който се намира в МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Горна Оряховица е настанен в Инфекциозно отделение и се намира в стабилно състояние. Това съобщи управителят на здравното заведение д-р Иван Иванов на заседание на Общинския кризисен щаб, свикано тази сутрин от кмета на Общината инж. Добромир Добрев.

Установени са всички контактни на пациента лица. РЗИ ще вземе проби от тях и ще бъдат изпратени за изследване.

Второ вътрешно отделение, където първоначално е постъпил с пневмония мъжът, по изрично нареждане на РЗИ е поставено под 48-часова карантина. През това време, докато трае карантината, няма да се приемат и да се изписват други пациенти в отделението и медицинският персонал също няма да излиза.

В МБАЛ „Св. Иван Рилски“ са въведени най-строги противоепидемични мерки. В болницата се влиза само през определен вход и задължително с маска. Задължително се ползват поставените на входа дезинфектанти. Извършва се и периодична дезинфекция на помещенията.

Здравното заведение е получило от РЗИ допълнително количество лични предпазни средства за медицинския персонал. Към момента персоналът е осигурен с достатъчно количество лични предпазни средства и медикаменти, увери д-р Иван Иванов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини