Стабилно е състоянието на пострадалите при авария в цех за биогаз в ямболското село Симеоново

Няма опасност за живота на пострадалите при производствената авария в цеха за биогаз в ямболското село Симеоново, съобщи БНР. Състоянието на тримата работници, които пострадаха при експлозията вчера следобед, е стабилно, няма изтичане на газ. Замерванията на въздуха не показват отклонения от нормите.

Инцидентът е станал около 15,30 часа в цех за събиране и обработка на животинска тор за производство на метан. Имало е слаба експлозия, единият от пострадалите работници е с нараняване по лицето, нанесени са материални щети на част от цеха. От направените в района замервания на въздуха не са установени отклонения от нормите.

Все още не са ясни причините за експлозията в цеха за биогаз, но се предполага, че реакцията е тръгнала от производствения реактор, коментира собственикът Нено Станев:

"Много е силна екзплозията, за да разруши железобетонни стени."

По време на експлозията са работили петима души. Пострадали са трима. Д-р Веселин Цонев за състоянието на най-тежко ранения:

"Най-тежко пострадалият е с гръдна травма, със счупена гръдна кост. Настанен е в реанимация."

От полицията са категорични, че няма опасност за хората в близкото село Симеоново. Причините за инцидента се разследват.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България