Стадиони вместо нов самолет на властта (обзор)

“Не искам ние да купуваме самолет”, каза премиерът Борисов на заседания на МС. Снимка: Пламен Стоименов

Фалконът ще бъде ремонтиран в Женева

Парите отиват и за нови будки за вестници и физкултурни салони

Властта се отказа от купуването на нов самолет. С част от парите, заделени за него, ще бъдат изградени три стадиона - два в Пловдив на футболните клубове “Локомотив” и “Ботев”, и един в Шумен. Друга част отива за строеж на физкултурни салони в училищата, както и за нови пунктове за продажба на вестници.

“Не искам ние да купуваме самолет. Мъчно ми е и за пилотите, и за екипажите, и пътниците, и за мен... Чух всякакви идиоти да се изказват, че Фалконът бил много готин, но ние искаме да си купим по-хубав. Няма да си купуваме, който иска, после да купи”, заяви премиерът Бойко Борисов.

На заседанието на Министерския съвет финансовият министър Владислав Горанов внесе предложение 37 млн. лева да отидат за стадиони за ФК “Ботев - Пловдив”, ФК “Локомотив - Пловдив”.

Други 3 млн. лв. ще отидат за стадион в Шумен. “Мисля, че това е единственият областен град, който не сме подпомагали”, отбеляза Борисов.

С 25 млн. лв. ще бъдат построени и оборудвани физкултурни салони в 50 училища. Най-голямото от тях е в Пловдив с 1300 ученици, а най-малкото в Асеновград - с 400. С изпълнението на програмата 30 000 български деца ще получат условия за спорт. Борисов каза, че парите за изграждане на физкултурни салони ще бъдат насочени към общините.

Предвидени са и средства свързани с новия ангажимент на “Български пощи” да разпространяват вестници на територията на страната.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България