Стамболийски посреща Деня на независимостта с пътуващо читалище

Община Стамболийски покани единственото у нас пътуващо читалище „Бащино огнище” да посети града по случай 22 септември – Деня на независимостта на България.

Изложбата на колела ще гостува на жителите на общината на 21 и 22 септември със забележителната си експозиция, която е посветена на най-важните дати от българската история.

Интересното в случая е, че изложбата е поместена в автобус, в който са подредени снимки, факсимилета на ценни исторически документи, артефакти и манекени, облечени в дрехи, които връщат във времето на хайдушките подвизи, героизма на военния фронт или потапят зрителите в магията и цветовете на българските нрави и традиции.

Читалището на колела „Бащино огнище” ще пристигне на площада пред НЧ „Никола Йонков Вапцаров” в град Стамболийски в четвъртък сутринта и от 10 до 12.30 часа ще бъде отворено за неорганизирани посещения за всички желаещи. От 13.30 часа на 21 септември започват организираните посещения на ученици от училищата на територията на Община Стамболийски, а от 17 часа същия ден ще бъде дадено началото на състезанието „Хайдушки игри”. На 22 септември пътуващото читалище ще се премести на площада на улица „Търговска” в Стамболийски, където ще бъде отворено при безплатен вход за всички желаещи от 10 до 20 часа, когато започва патриотичен рецитал, посветен на 22 септември – Деня на независимостта на България.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България