Стамболийски скочи срещу калпав ремонт на жп подлез

Жителите на Стамболийски излизат в петък на протестно шествие срещу калпавия ремонт на подлеза на жп гарата, застрашаващ живота и здравето на хиляди хора, които ежедневно го ползват.

опасен подлез Стамболийски Пловдив

Причината за недоволството на хората са опасните пукнатини, които се появиха по време на ремонта и на които въпреки многобройните сигнали от фирмата изпълнител "ДЗЗД АЙ ДЖИ ЕЙ ЖП ИНФРАСТРУКТУРА" и възложителя НКЖИ (Национална компания "Железопътна инфраструктура") не обръщат никакво внимание.

Пешеходният жп подлезът пък е единствената връзка на хората от южната страна на гара Стамболийски с банките, общината, полицията и поликлиниките на града, които се намират от северната страна.

След трагедията в тунела "Ечемишка" на автомагистрала "Хемус" жителите на Стамболийски са в ужас, че и на някой от тях може да се случи същото. Затова излизат на бунт срещу безобразието, цинизма и гаврата, на която са подложени ежедневно, преминавайки през опасния жп подлез, обясниха организаторите на протеста.

Той е подкрепен и от кмета на Стамболийски Георги Мараджиев, който ще прочете отворено писмо до отговорните институции, а след това ще се включи в протестното шествие от сградата на общината до жп гарата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони