28-годишният Тоско Бозаджийски е убитият българин в Солун

Тоско Бозаджийски Снимка: Фейсбук, Bultras

Загиналият фен на Ботев след сбиване в Солун в неделя е Тоско Бозаджийски, на 28 години, предаде dir.bg.

Той е популярен сред запалянковците на пловдивския тим като водеща фигура в дейността на агитката. Фейсбук страницата на Bultras - организацията на феновете на Ботев, публикува негова снимка и съболезнования.

Пловдивчанинът е загинал след конфронтация на ултраси недалеч от паркинг в центъра на Солун, където 15-ина въоръжени с бухалки и ножове са нападнали български запалянковци.

"Инцидентът възникна вчера в следобедните часове. При сбиване българските фенове са били нападнати. Те са се канели вече да си пътуват за страната след провеждане на мача, който беше в събота всъщност. Нападнати са от гръцки фенове с бухалки, с мотоциклети, каски, маскирани, качулки. За съжаление докторите не са могли да спасят едното момче, което е ударено от кола при сбиването. Други двама бяха прегледани в болницата. Изписани са още в полунощ. Полицията сне свидетелските показания. В момента се издирват и нападателите, и колата, която е ударила момчето", каза консулът ни в Солун Красимир Тулечки.

Българските фенове са пътували за мача Арис - ПАОК - свирепо дерби на Солун, което често завършва със сблъсъци между ултраси.

Няколко привърженици на Ботев са подкрепили Арис - сходните цветове на двата отбора създадоха близки отношения на двете ултрас организации, а атаката е дошла от хулигани на ПАОК.

При нея около загиналия е имало още 7-8 пловдивски фенове.

Според гръцката полиция, при сбиването 28-годишният българин е ударен и е паднал на уличното платно, където е ударен от преминаващ автомобил.

Една от версиите е, че Тоско е бил наръган с нож, преди да падне пред автомобила.

Други двама българи са ранени, но без опасност за живота. Единият е опериран, след като е ударен с камък в главата. Властите са задържали 14 души за нападението.

Според първите информации в месните медии от тази сутрин, шофьорът на колата, блъснала българина, все още се издирва. Вероятно това е бил автомобил, управляван също от ултрас на ПАОК, който е помогнал за оттеглянето на нападателите.

ФК Арис също излезе с официално обръщение след трагичния случай и призова полицията да действа и да открие убийците.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България