Стандарт ISO 39001 за ОДМВР-Пловдив за Система за управление на безопасност по пътищата

Стандарт ISO 39001 за ОДМВР-Пловдив за Система за управление на безопасност по пътищата

Началникът на Областна дирекция на МВР-Пловдив старши комисар Христо Разсолков получи Стандарт ISO 39001 за въвеждането на Системата за управление на безопасност по пътищата. Това се случи по време на церемонията, на която за седма година поред Българската браншова асоциация "Пътна безопасност" връчи своите годишни награди, а ОДМВР-Пловдив бе отличена за организационно управление, насочено към намаляване на броя на пътно-транспортните произшествия.

Сертификация на такъв тип структура в рамките на Министерството на вътрешните работи е първа не само за България, а и за Европа. В рамките на сертификационния одит, извършен през месец септември, е установено пълно съответствие с изискванията на стандарта, съдържащ международно утвърдени правила и добри практики за организационно управление, насочено към намаляване на броя на ПТП-ата с тежки последствия за здравето и живота на хората.

Отчетен е и изключителният ангажимент на ръководството на Областна дирекция на МВР-Пловдив по отношение осигуряване на гладко функциониране на системата и непрекъснатото й усъвършенстване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони