Станилия Стаменова избрана за №1 в Пловдив за втора година поред, Цвети Пиронкова едва шеста

Кануистката Станилия Стаменова бе избрана за втора поредна година за спортист №1 на града под тепетата в анкетата на Община Пловдив. Сребърната медалистка в едноместното кану на 200 метра от "Евро 2016" в Москва събра 165 точки от гласовете на местните спортни журналисти и специална комисия и изпревари с голям аванс конкурентите си за приза, връчен й от кмета Иван Тотев. Второто място със 108 точки зае европейският шампион по карате киокушин Александър Команов, който през 2014 г. бе първи в анкетата, а трета със 107 точки остана плувкиня №1 у нас Нина Рангелова. Единствената пловдивчанка в топ 10 на анкетата за спортист №1 на България за 2016 г. Цветана Пиронкова пък остана едва шеста в класацията под тепетата с актив от 80 точки.

Той бе събран за броени часове, след като четвъртфиналистката от тазгодишното открито първенство на Франция "Ролан Гарос" бе включена в списъка с номинираните ден преди изтичане на крайния срок на допитването. От Община Пловдив обясниха, че от ТК "Пиронкови" са отказали да номинират Цвети, каквато е обичайната практика. Затова цветето на пловдивския спорт не било включено в първоначалния вариант на списъка с номинирани, а едва в последния момент и то след намесата на Българската федерация по тенис.

При младите таланти на Пловдив приза за №1 спечели Христо Реков, европейски вицешампион на двойка каяк на 500 метра. Извън класациите бяха отличени СК "Аеробика АМД" и ВК "Марица" (Пд), легендарната лекоатлетка и европейска шампионка на 800 метра Лиляна Томова по случай 70-годишния й юбилей и президентът на родната федерация по гимнастика Красимир Дунев по повод 70-годишнината от началото на този спорт в Пловдив.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт