Станимира направи заявка за „Странджа“

Станимира Петрова се запъти към трета поредна купа „Странджа“. На едноименния боксов турнир в зала „София“ световната шампионка от 2014-а записа втора категорична победа - 5:0 срещу индийката Кумар Деви Миаснам. И днес за златото излиза срещу старата си познайничка Анна Алимарданова. Нашето момиче загуби от азерката на европейските олимпийски игри в Баку през 2015 г., а миналата година взе реванш на европейското в София.

Носителят на купа „Странджа“ от 2012-а Стефан Иванов обаче ще се задоволи с бронзов медал, след като в полуфиналите при 56-килограмовите бе спрян с 2:3 от индиеца Удин Мохамед.

Но други четирима българи ще спорят за златото. При най-леките, до 49 кг, Тинко Банабаков се справи с индиеца Амит – 4:1, и днес излиза срещу британеца Кириан Макдоналд. Това ще е втори пореден финал за национала, след като миналата година загуби от Ержан Жомарт (Казахстан). При 64-килограмовите Айрин Исметов измъкна успех срещу участника на олимпийските игри Пекин 2008 Луис Ричарно Колин (Мавриций) и за титлата излиза срещу друг олимпиец, но от Рио 2016 - Ховханес Бачков (Армения).

На втори финал в кариерата си след спечелената титла от „Странджа“ 2010 ще се бие и Арман Хакобян (75 кг). Той изнесе най-добрия си мач на турнира срещу китаеца Вен и спечели с пълното единодушие гласовете на съдиите - 5:0. Негов съперник на финала ще бъде Турсинбай Кулхмет (Казахстан).

При тежките до 91 кг зрелищна победа извоюва и Кристиян Димитров - 4:1 срещу Коди Дейвис (Уелс), и също е на финал. Решителните битки са в неделя от 14 часа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт