Станимира тръгна с категорична победа

Станимира Петрова тръгна с категорична победа на европейското по бокс в зала „Арена Асикс“ в София. Световната шампионка от 2014-а бе с класи над хърватката Сара Берем и не остави никакво съмнение у съдиите за превъзходството си на старта в категория до 57 кг – 5:0. Съперничката й дори използва нечиста игра, за да промени развоя на срещата, но не успя.

„Трудно ми е да боксирам срещу такива състезателка – призна Станимира, която е и №1 в Европа от 2016-а, но в по-долната категория до 54 кг. - Тя постоянно ме държеше и нищо не се получаваше. По принцип трудно играя в първи мач, така че хубаво е, че спечелих.“

Успехът прати нашето момиче на полуфиналите, с което си осигури поне бронз. Следващата противничка на Станимира ще бъде Тамара Радунович (Черна гора), която постигна убедителен успех с 5:0 срещу молдовката Юлиа Короли.

По-късно тази вечер на ринга се качи и другата ни представителка Мелис Йозунова (64), който излезе срещу литовката Аустея Аусиуте.

Първенството бе открито от зам.-министъра на спорта Ваня Колева. Боевете продължават до 12 юни, а на ринга ще се качат 143 състезателки от 33 държави.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт