Станимир Стоилов пропусна жребия

Станимир Стоилов бе един от четиримата национални селекционери, който не присъства лично на жребия за квалификациите за Евро 2020 в Дъблин. Българският треньор трябваше да остане в Астана в последната седмица и не успя да пътува. В групата на Казахстан се паднаха Белгия като водач, Русия, Шотландия, Кипър и Сан Марино. Като треньор в Лигата на нациите Стоилов донесе първата победа на бившата съветска република в официален мач от пет години насам.

Най-голямото дерби в квалификациите е между отколешните врагове Германия и Холандия. Те се срещнаха и в Лигата на нациите, където „лалетата“ спечелиха с 3:0 у дома и направиха 2:2 като гост. Това изхвърли световния шампион от 2014 година от първа урна на жребия.

Познаваме се отлично – каза германският селекционер Йоаким Льов. - Останалите в групата не са лесни, но са преодолими.“

И за двата гранда не би трябвало Северна Ирландия, Естония и Беларус да са някакъв проблем. Първоначално в групата трябваше да е Ейре вместо Северна Ирландия. Но след като Дъблин, Мюнхен и Амстердам са домакини на мачове от Евро 2020, ирландците бяха преместени.

Световният шампион Франция няма основание да се притеснява от групата си. „Петлите“ ще срещнат Исландия, Турция, Албания, Молдова и Андора.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ