Станишев дойде на "Позитано" 20 с подарък за сина на Йончева (СНИМКИ)

Снимка: Юлиан Тодоров

Убеден съм, че при мъдрост и добра воля ще се намери решение за листата, което да позволи на БСП да покаже, че отиваме да печелим избори, а не да решаваме вътрешнопартийни въпроси. Това каза президентът на ПЕС Сергей Станишев пред журналисти преди заседанието на Националния съвет на БСП, на което социалистите трябва да излъчат имената в листата си за европейските избори.

Станишев носеше играчка - рицар, за която обясни, че наскоро Елена Йончева му е била на гости със сина си. „Той хареса един конник, който си прибра и стана една от любимите му играчки и съм му обещал втори", коментира президентът на ПЕС.

Водачеството на листата не може да бъде самоцел, подчерта той. „Прочетох заглавия в медиите „Пленум на истината на БСП - Станишев или Йончева ще водят евролистата?". Мисля, че това не е правилен въпрос. Правилният въпрос е друг. Ще може ли Националният съвет да излезе след Пленума обединен за водене на кампанията, която да спечели евроизборите“, изтъкна Сергей Станишев.

„Аз имам своето виждане, което ще споделя пред Националния съвет. Убеден съм, че при добра воля, мъдрост и мисъл за партията, за нашите членове, ще се намери решение, което да позволи БСП ясно да покаже, че отиваме да печелим тези избори, а не да решаваме вътрешнопартийни въпроси", заяви той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика