Станка Златева превърна в парк терена около спортната си зала

Станка Златева превърна в парк с тревни градини, пейки, места за отдих и много спортни съоръжения на открито терена около новата спортна зала, където тя тренира младите надежди в борбата. На откриването на парка дойдоха представители на държавната и местната власт, много колеги на Станка, приятели, съмишленици, обикновени граждани. Самодеен състав от Крушаре, родното й село, изнесе фолклорен концерт. Хорото поведе с народна носия кметът на Крушаре Димо Станков.

"Паркът е за всички сливенци. Хората могат да идват тук, за да поспортуват или просто за разходка", каза Златева. Тя получи поздравления от кмета Стефан Радев и председателя на парламентарната комисия по земеделие Десислава Танева.

Специален гост бе почетният председател на Българската федерация по борба Валентин Йорданов, както и друга звезда в борбата - Александър Томов. Събитието се превърна в спортен празник за десетки деца, за които Златева бе организирала състезания с велосипеди, турнири по лека атлетика и волейбол.

Залата по борба на носителката на два сребърни олимпийски медала, петкратната световна и шесткратната европейска шампионка бе открита в края на октомври м.г., за празника на Сливен Димитровден. Общинския съвет предостави безвъзмездно парцел в парк "Юнак", а от спортното министерство отпусната 631 хил.лева за строителството на обекта. Няколко месеца по-късно, с помощта на общината и сливенския бизнес Станка Златева успя да облагороди терена около залата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България