Стара Загора ще бъде домакин на семинар и олимпиада по пътна безопасност

Стара Загора

Семинар на тема „Най-добри практики в пътната безопасност“ ще се проведе на 22 януари от 10:30 часа в общинската зала „П. Р. Славейков“ в Стара Загора, а на следващия ден започва олимпиада по пътна безопасност. С провеждането на двете мероприятия Община Стара Загора подкрепя възпитаването на безопасно поведение на пътя от най-ранна възраст.

Обща кауза под мотото „Сътрудничество чрез приятелство“ обединява организаторите от Института за пътна безопасност, Община Стара Загора, Регионално управление на образованието и Aй енд Джи Брокерс. Програмата на семинара дава възможност на децата за по-задълбочено изучаване на безопасността на движението по пътищата.

На 23 януари в общинската спортна зала „Иван Вазов“ Институтът за пътна безопасност ще проведе олимпиада по пътна безопасност, която стартира за първи път през месец ноември 2018 г. в София. Целта на инициативата е да обхване максимален брой образователни институции в страната. В област Стара Загора ще се включат ученици от Стара Загора, Казанлък, Раднево, Гълъбово, Чирпан и др.

Старт на олимпиадата ще бъде даден в 10:30 часа. В него ще участват около 400 деца от старозагорските училища. За провеждането на състезанието-игра „Стани безопасен” са сформирани два отбора по 6 ученици от 6 клас. По регламент децата ще имат право да ползват жокер „Обади се на приятел“, като сред тях ще бъдат участващите в откриването официални лица. Ще бъде направена презентация на Института по пътна безопасност за методите на провеждане на обучение по безопасно движение по пътищата.

Олимпиадата ще протече в два кръга. В първия кръг ще вземат участие всички записали се ученици от трети и седми клас. През месец януари учениците от седми клас ще попълнят онлайн тест от 12 въпроса. Най-добрите четиристотин деца ще продължат във втория кръг през месец март. Първите 50 от тях ще получат безплатно обучение по управление на картинг.

Учениците от трети клас ще попълнят тестове от десет въпроса през януари и февруари. Най-добрите 200 ще участват във втория кръг, а най-добре представилите се 50 от втория кръг ще получат награди.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони