Старец убит заради златно съкровище в руенския Балкан

Старец, затрит в Руенско, бил погубен заради съкровище. Тези слухове витаят покрай зверското убийство на Хака Х.

Ремзи Мустафа, автор на убийството, бе предаден на съд от прокуратурата в петък. Той извършил зверството, докато бил в отпуск от Варненския затвор. Инцидентът станал на 10.03.2016 год., в гориста местност на около 7 километра от Айтос. Мястото е известно като “Миризливата чешма”.

В деня на убийството Ремзи Мустафа отишъл при Хака за да получи остатък от парична сума, която пострадалият следвало да му даде заради съвместно намерено преди около тридесет години златно съкровище.

Преди да стигне дома на пострадалия, Ремзи пил много в кръчмата. След това пред Хака заявил че иска да получи остатъка от обещаната му за общо намереното злато парична сума. В отговор, пострадалият му заявил, че не разполага с пари в наличност, уверявайки го, че чака пачки от Турция.

В крайна сметка Ремзи Мустафа и Хака Х. решили да отидат до Айтос, където последният възнамерявал да вземе 1000 лева в заем. По-късно в автомобила пострадалият Хака предал на Мустафа тази сума.

На около 7 километра от Айтос обаче между двамата възникнал спор за още дължими пари. Вбесен, Мустафа взел от земята камък и започнал да нанася множество удари в областта на главата на пострадалия Хака Х., в резултат на които последният починал.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право