Старец убит след жалба в „Съдебен спор“ (обзор)

Задържани са дъщеря му и зет му, трите му внучки са освободени от плен

Издирвали го от 10 дни

Полицията откри тялото на 87-годишния Стефан Янев. Мъжът бил обявен за издирване още преди 10 дни, а се оказа, че трупът му се намира на обща тераса срещу дома му в блока в столичния квартал “Люлин”. По тялото му има следи от побой. Задържани са дъщеря му Мария и зет му, които са заподозрени за убийство.

Янев е познат на зрителите на предаването “Съдебен спор” по Нова телевизия. Той разказа, че внучките му на 14,15 и 19 години са държани в плен от дъщеря му и зет му, които не ги пускали да ходят на училище. Родителите обаче му отговориха, че са адвентисти и не харесват образователната система. След излъчването в ефир дядо Стоян изчезнал.

Преди дни криминалисти успели да влязат в жилището и да изведат трите дъщери и да ги пратят в кризисен център.

“Стефан за последно е чут от съседи да вика за помощ на 11-и февруари, докато дъщеря му Мария се е заканвала, че ще го убие. Дошлите на място полицаи са си тръгнали, след като никой не им е отворил вратата на жилището.  Г-н Янев се обърна за помощ към “Съдебен спор”, но след заснемането на репортажа животът му е бил насилствено отнет”, писа във фейсбук Жоро Игнатов, главен редактор на “Съдебен спор”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право